Skip to content

Expert team

De experts van Brouwer & van Dommelen hebben jarenlange ervaring met alle aspecten rondom onderhoud, verhuizing of reparatie van uw druktechniek, mechaniek of elektronica.

Mechanisch specialist Oprichter en eigenaar

Johan Brouwer

Mechanisch specialist
Oprichter en eigenaar

Met mijn nuchtere kijk op het probleem en mijn praktische insteek, heb ik het vermogen om snel tot een passende en goedwerkende oplossing te komen.

  • Mijn specialisaties liggen met name op het vlak van de grotere technische projecten en alle bijbehorende mechanische werkzaamheden die bij druktechniek, mechaniek, of elektronica komen kijken.
  • Onderhoud behoort natuurlijk tot de standaard benodigde werkzaamheden, maar veel leuker vind ik een technisch gecompliceerd probleem tot een goede oplossing brengen.
  • Een gebruikte machine weer helemaal in nieuw staat brengen, geeft voldoening evenals een tevreden opdrachtgever.
  • In het geval er geen passende technische onderdelen voorhanden zijn, ben ik zeer vindingrijk om met een combinatie van weten én kunnen tot een goede oplossing te komen.
  • Een machine heeft nog nooit van ons gewonnen!
  • Ik beleef plezier aan het persoonlijke klantencontact en de omgang met de verschillende mensen die we in de grafische industrie tegenkomen.

 

Achtergrond

Na afronding MTS Werktuigbouwkunde ben ik al sinds 1984 werkzaam in de grafische machinetechniek. Mijn carrière ben ik destijds begonnen bij Machinehandel Ceelen waar ik werkzaam was als monteur en instructeur in Shinohara en Akiyama offsetmachines. In 1995 en 1996 werkzaam geweest bij Wifac waar ik gewerkt heb met Mitsubishi groot formaat persen. Hierna manager TD geweest bij Van Dijk Grafische Machines en kennis opgedaan met KBA machines. Daarna in 1996 als zelfstandig ondernemer gestart. Eerst in D&B Grafische Techniek, vervolgens in 2001 samen met Peter van Dommelen in Brouwer & van Dommelen B.V.

Electronica specialist Oprichter en eigenaar

Peter van Dommelen

Electronica specialist
Oprichter en eigenaar

In mijn startersjaren als elektronicus heb ik ooit geleerd om grondig tot op het component te zoeken naar de oorzaak – en niet zomaar technische onderdelen uit te wisselen. Ook vandaag de dag zoek ik nog zo diep mogelijk om machines weer aan de gang te krijgen. Daar waar mogelijk repareer ik ter plekke het betreffende component. Lukt dat niet, dan is uitwisselen de laatste optie. Dit alles natuurlijk in samenspraak met de opdrachtgever en in passende relatie tot de te maken reparatiekosten.

  • Als elektronicus los ik vanzelfsprekend alle elektrische storingen op.
  • Met mijn geduld en expertise help ik de opdrachtgever om weer snel operationeel te zijn.
  • Door mijn jarenlange ervaring en vele specialistische opleidingen, die ik bij onze leveranciers heb gevolgd, heb ik veel kennis van alle apparatuur die Brouwer & van Dommelen B.V. kan installeren, verhuizen, onderhouden of repareren. Zelfs bij moeilijke storingen geef ik niet op.
  • Mocht mijn kennis ooit niet toereikend zijn, wat ik bijna durf uit te sluiten ;-), dan heeft Brouwer & van Dommelen B.V. vele contacten binnen de grafische industrie voor druktechniek, mechaniek en elektronica.

 

Achtergrond

Na mijn opleiding als elektro/elektronica specialist ben ik in 1983 binnen Europa gaan werken in de serviceverlening voor roterende computergeheugens. In 1988 ben ik overgestapt naar Wifac in de grafische industrie waar ik verschillende interne en externe cursussen gevolgd heb om mijzelf verder te bekwamen in mijn vakgebied.

Vervolgens ben ik in 1996 als zelfstandig ondernemer gestart en besloot ik om in 2001 tezamen met Johan Brouwer, Brouwer & van Dommelen B.V., te beginnen. In alle volgende jaren heb ik steeds opleidingen bij leveranciers gevolgd om volledige kennis te vergaren over de machines waaraan Brouwer & van Dommelen B.V. service verleent.